Zimski plašči: vzdrževanje in čiščenje

zimski-plasciZimski plašč je ključen del vaše zimske garderobe, saj vam nudi zaščito pred hladnim vremenom in hkrati izraža vaš osebni stil. Da bi zagotovili dolgotrajno uporabo in ohranili lepoto vašega zimskega plašča pa naj si govorimo o plaščih za ženske ali o moških plaščih, je potrebno redno vzdrževanje in čiščenje te popularne zimske garderobe. V nadaljevanju besedila bomo podali nekaj koristnih nasvetov za vzdrževanje in čiščenje zimskih plaščev. V kolikor vas zanima ugodna ponudba ženskih bund, jaken in šalov, vas vabimo, da obiščete spletno trgovino Beloved in kliknite na kategorijo zimski ženski plašči.

Vzdrževanje zimskih plaščev

Pravilno shranjevanje plaščev

zenski-zimski-plasciKo ne nosite svojega zimskega plašča, ga shranjujte na obešalniku v hladnem in suhem prostoru. Uporabite obešalnik, ki ohranja obliko plašča, da se izognete nagubanju.

Redno prezračevanje
Občasno vzemite svoj plašč ven na svež zrak. To bo pomagalo odstraniti morebitne neprijetne vonjave in osvežilo tkanino.

Preverjanje poškodb
Redno pregledujte svoj plašč in bodite pozorni na morebitne raztrganine, obrabo ali raztrgane šive. Če opazite kakršno koli škodo, jo čim prej popravite, da preprečite nadaljnje poslabšanje vašega plašča.

Čiščenje zimskih plaščev

Pogosto nošenje zimskega plašča pomeni seveda tudi večjo verjetnost, da se bo plašč slej ko prej umazal ali zaflekal. Pri čiščenju zimskega plašča vam priporočamo, da upoštevate navodila proizvajalca plašča.

Navodila proizvajalca
Vedno preverite etiketo na svojem plašču, saj bodo na njej navedena natančna navodila za čiščenje, kot so priporočila za pranje, sušenje in likanje.

Redno odstranjevanje madežev
Takoj, ko opazite madež na svojem plašču, ga poskusite odstraniti s hladno vodo in nežnim detergentom. Nikoli ne drgnite madeža, saj lahko to poškoduje tkanino. Namesto tega rahlo tapkajte madež, da odstranite umazanijo.

Suho čiščenje
Večina zimskih plaščev zahteva suho čiščenje, zato jih redno odnesite k profesionalnemu čistilcu. Suho čiščenje je najboljša metoda za odstranjevanje trdovratnih madežev in ohranjanje kakovosti tkanine.

Ročno pranjeNekateri plašči so označeni kot primerni za ročno pranje. Če se odločite za to možnost, uporabite hladno vodo in blag detergent. Po pranju plašč nežno stisnite, da odstranite odvečno vodo, nato pa ga položite na ravno površino, da se naravno posuši.

Preventivno ukrepanje
Da bi preprečili kopičenje umazanije in vonjav, nosite podobno oblačilo pod plaščem, ki ga lahko enostavno perete, kot so termo majice ali podložene jopice.

Pravilno vzdrževanje in čiščenje zimskega plašča lahko znatno podaljša njegovo življenjsko dobo, ohrani njegov videz ter zagotovi, da vas bo v zimskih mesecih plašč, ki ga nosite, še naprej ogreval in vam dodal šik videz. Ne pozabite slediti navodilom proizvajalca in po potrebi poiskati pomoč strokovnjakov za suho čiščenje, da bo vaš plašč vedno v najboljši možni formi.