Razkrivamo skrivnost Googlovega Ad Ranka

Vas zanima kaj vpliva na uvrstitev vašega Google oglasa? Predlagamo, da si v nadaljevanju članka preberite vodič za razumevanje in izračun uvrstitve vaših oglasov. Uvrstitev Googlovega oglasa na strani rezultatov iskanj je zelo pomemben dejavnik za vsako podjetje, ki oglašuje na najbolj priljubljenem iskalniku. Je merilo, kako uspešen je vaš oglas v primerjavi z drugimi oglasi v iskalniku. Poznavanje uvrstitve oglasov je bistvenega pomena, če želite zagotoviti, da bodo vaš oglas videli prave osebe in da bo optimiziran za najboljše možne rezultate.

Da bi razumeli in izračunali svojo uvrstitev oglasov, morate najprej razumeti, kako deluje sistem Google Ads. Google Ads je oglaševalski sistem s plačilom na klik (PPC – pay per click oz. po slovensko CNK – cena na klik). To pomeni, da plačate vsakič, ko nekdo klikne na vaš oglas. Znesek, ki ga plačate, je odvisen od uspešnosti vašega oglasa in od tega koliko ste pravzaprav pripravljeni ponuditi za klik na oglas. Načeloma velja, da boljši kot bo CTR oglasa, višja bo tudi uvrstitev vašega oglasa, saj ima stopnja klikov (razmerje med kliki in prikazi) zelo pomemben vpliv na pozicijo oglasa.

Pri izračunu uvrstitve vašega oglasa Google upošteva različne dejavnike, vključno s kakovostjo vašega oglasa, ustreznostjo vašega oglasa za ključne besede, na katere ciljate, in količino konkurence za te ključne besede. Google upošteva tudi ceno na klik (CPC), ki jo plačate za vsak klik. Višji kot je CPC, višja bo uvrstitev vašega oglasa.

Poznavanje vaše uvrstitve v oglasih je bistvenega pomena za vsako podjetje, ki želi biti uspešno z Google Ads. Če razumete dejavnike, ki vplivajo na vašo uvrstitev oglasov, lahko spremenite svojo oglaševalsko akcijo in tako zagotovite, da bodo vaš oglas videli prave osebe in da bo optimiziran za najboljše možne rezultate.

Pomembno je tudi vedeti, da se lahko vaša uvrstitev oglasov hitro spremeni glede na konkurenco za vaše ključne besede. Če želite ostati pred konkurenco in zagotoviti, da vaš oglas vidijo pravi ljudje, je nujno spremljanje uvrstitve oglasov. Te zadeve spremljamo tako, da si v Google Ads dashboardu nastavimo 2 pomembni metriki, ki jih bomo spremljali in sicer Search Impression Share (delež prikazov v iskalnem omrežju) ter delež prikazov na Top pozicijah.

Razumevanje in izračun uvrstitve vašega oglasa je pomemben del vsake uspešne oglaševalske akcije Google Ads. Poznavanje vaše uvrstitve oglasov vam lahko pomaga spremeniti vašo oglaševalsko akcijo in tako zagotoviti, da bodo vaš oglas videli prave osebe in da bo optimiziran za najboljše možne rezultate. Z razumevanjem dejavnikov, ki vplivajo na vašo uvrstitev oglasov, lahko zagotovite, da bodo vaš oglas videli prave osebe in da bo optimiziran za najboljše možne rezultate.

Leave a Comment