Pomen vsebinske ustreznosti Google Ads oglasov

relevantnost-oglasovKo gre za oglaševanje prek Google Ads, je vsebinska relevantnost eden izmed ključnih dejavnikov, ki lahko uniči oglaševalsko akcijo ali pa pozitivno vpliva na njeno uspešnost. Na oceno kakovosti (Quality Score, meri se od 1-10), ki določa uspeh oglasa, močno vpliva ustreznost oglasa glede na zakupljeno ključno besedo in vsebino na ciljni strani. Če je oglas vsebinsko presplošen in se ciljna stran ne ujema z iskanimi ključnimi besedami, bo oglas prejel podpovprečno oceno.

Pomembna je vsebinska struktura

relevantnost-oglasovZa pravilno strukturo oglaševalske akcije v urejevalniku Google Ads je ključnega pomena, da podobne nize ključnih besed združimo v različne skupine oglasov. To omogoča ustvarjanje oglasov, ki se vsebinsko zelo ujemajo z zakupljenimi ključnimi besedami. Na primer, če spletna trgovina prodaja različne vrste avtomobilskih gum (pnevmatik), bi morala imeti vsaka vrsta gum svojo skupino oglasov; ključne besede, vključene v vsako skupino, pa bi morale sprožiti oglase, posebej prilagojene tej vrsti avtomobilskih gum. Navedimo primer oglasnih skupin za lažje razumevanje (zimske gume, letne gume, sava gume. goodyear gume, ipd.)

Ustvarjanje posebnih skupin oglasov za vsako kategorijo izdelkov ne pomaga le izboljšati oceno kakovosti, ampak tudi pomaga organizirati vsebino na spletnem mestu v neko strukturirano obliko. Za vsako kategorijo izdelkov je priporočljivo ustvariti posebno podstran, ki jo lahko povežete z ustrezno skupino oglasov. Če nekdo klikne na oglas za »zimske pnevmatike«, ga mora oglas preusmeriti na podstran, ki je vsebinsko optimizirana na »zimske pnevmatike«.

Zakaj je kreiranje generičnih oglasov slaba odločitev

Nasprotno pa je ustvarjanje enega generičnega oglasa za vse vrste gum in usmerjanje uporabnikov na domačo stran spletne trgovine veliko manj učinkovit pristop. Čeprav je to najhitrejši način za zagon oglaševalske kampanje, še zdaleč ni optimalna rešitev. Oglaševalci se morajo potruditi, da ustvarijo več oglasov in ciljnih strani, ki se ujemajo s posebnimi ključnimi besedami vsake skupine oglasov.

Skratka, vsebinska ustreznost in posledično dober Quality Score je temelj uspešne kampanje Google Ads. Oglaševalci bi si morali vzeti čas in organizirati ključne besede v posebne skupine oglasov, ustvariti prilagojene oglase za vsako skupino in jih povezati z ustreznimi ciljnimi stranmi. Ta pristop ne bo le izboljšal ocene kakovosti oglasov, temveč bo izboljšal tudi uporabniško izkušnjo in povečal možnosti konverzije na spletni strani.

Leave a Comment